Fremstilt fra baerekraftig palmefrukt

Hva er palmeolje?

Palmeolje er den mest brukte vegetabilske oljen i verden. Palmefruktolje, vanligvis kjent som palmeolje, fremstilles fra palmefruktkjøttet (Elaeis Guineensis). Denne tropiske frukten har en rødlig farge på grunn av et høyt innhold av betakaroten. Frukten er på størrelse med en stor oliven. Frukten har én enkelt kjerne, som brukes til å produsere palmekjerneolje. Hver palmefrukt inneholder ca. 30–35 prosent olje. Palmefruktolje og palmekjerneolje har litt forskjellig fettsyresammensetning, men de har det samme botaniske opphavet.

bærekraftig palmeolje

Kommer fra naturen

Oljepalmetreet vokser i regioner rundt ekvator. Det er et tropisk tre med blader som er omtrent fem meter lange. Det kommer opprinnelig fra Vest-Afrika, men dyrkes i dag i størst utstrekning i Indonesia og Malaysia, de største palmeoljeproduserende landene i verden.

Fra et tropisk klima

Naturen spiller en stor rolle i historien om palmeolje. Det treet liker best av alt, er sol. Det trives i mye sol og i temperaturer mellom 24 og 32 grader og med nedbørsmengder som er jevnt fordelt gjennom året. Derfor befinner de beste områdene for dyrking seg mellom ti grader nord og sør for ekvator. I tillegg til Indonesia og Malaysia er det en økning i palmeoljeproduksjonen i andre deler av verden, blant andre i Sør- og Sentral-Amerika, Thailand og Vest-Afrika.

bærekraftig palmeolje