Del av et balansert kosthold

Alle trenger fett i kostholdet og palmeolje er en god fettkilde. Fett er en energikilde, bidrar til frisk hud og sunt hår, muliggjør produksjon av enkelte hormoner og letter opptaket av vitamin A, D, E og K i kroppen. Oljer og fett inneholder viktige byggesteiner for cellene i kroppen.

Fett finnes i kostholdet som del av makronæringsstoffinntaket sammen med karbohydrater og proteiner. Anbefalingen fra den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) er at minst 20 prosent og maksimalt 35 prosent av det daglige energiinntaket bør komme fra fett for å oppnå et sunt kosthold (EFSA 2010).

Lignende anbefalinger finnes i retningslinjene til FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO-WHO 2010), der det anbefales at minst 15 prosent og maksimalt 35 prosent av det daglige energiinntaket kommer fra fett. FAO bruker en lavere inntaksgrense ettersom anbefalingene også gis til land der energiinntaket er lavt. Den franske myndigheten for næringsmiddeltrygghet (ANSES) anbefaler at det fysiologiske minstebehovet for fett bør settes til 30 prosent av daglig energiinntak (ANSES 2011).