Bruk av palmeolje

Palmeolje kan brukes både rå og i raffinert form. Bare én fjerdedel av palmeoljen og palmekjerneoljen brukes i rå form. I Sørøst-Asia, Afrika og deler av Brasil brukes palmeolje mye i husholdningenes matlaging.

I Europa og USA brukes palmeolje som regel i raffinert form, som har en blek gul farge. Palmeolje er en svært nyttig ingrediens på grunn av konsistensen. Den er halvsolid i europeiske og nord-amerikanske romtemperaturer og brukes mye av matprodusenter og av produsenter av andre produkter på grunn av den gode effekten på smaken og kvaliteten til sluttproduktene. Den brukes som en naturlig ingrediens i mange matvareprodukter, for eksempel margarin, sukkervarer, sjokolade, is og bakeprodukter, og andre produkter, for eksempel såpe, stearinlys og kosmetikk. Mer enn halvparten av produktene som selges i supermarkeder, er laget med palmeolje.